دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی را میتوان نخستین دانشگاه صنعتی کشور دانست. این دانشگاه یکی از ۱۰ دانشگاه برتر کشور است که بصورت غیرمتمرکز در تهران و در سال ۱۳۰۷ بنا شد. دانشگاه خواجه نصیر همواره یکی از محبوبترین دانشگاهها در هنگام انتخاب رشته در میان رتبههای برتر کنکور بشمار میرود.
تاریخچه
هسته اولیه خواجه نصیر در سال ۱۳۰۷ بنا شد و در سال ۱۳۵۹ با تصویب شورای عالی فرهنگی این دانشگاه با ادغام ۹ مرکز آموزش عالی که شامل موسه عالی تکنیکوم نفیسی، مدرسه عالی فنی، دانشکده نقشهبرداری، موسسه آبشناسی، دانشکده هواشناسی و علوم جو، دانشکده مخابرات، مدرسه عالی ساختمان، دانشگاه کار و پیشه، تربیت دبیر فنی پلی تکنیک، دانشگاه علوم و فنون مجتمع آموزشی وزارت راه، مدرسه عالی تلویزیون و سینما و مجتمع تکنولوژی تهران میشود به یک مجموعه تبدیل شد و در سال ۱۳۶۷ به نام دانشمند بزرگ خواجه نصیرالدین طوسی تغییر نام داد.
دانشکدهها
دانشگاه خواجه نصیر درحال حاضر دارای تعداد ۱۱ دانشکده، ۷۵ آزمایشگاه پژوهشی، ۵ قطب علمی، ۶ گروه و مرکز پژوهشی و ۵ پژوهشکده است. نکته جالب توجه درباره این دانشگاه تعداد دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری است که بیش از ۴۰ درصد دانشجویان را تشکیل میدهد.
۱۸ رشته تحصیلی در این دانشگاه به مقطع کارشناسی، ۵۳ رشته به مقطع کارشناسی ارشد و ۲۳ رشته به مقطع دکترا اختصاص داده شدهاند.
- دانشکده ریاضی
- دانشکده شیمی
- دانشکده فیزیک
- دانشکده مهندسی برق
- دانشکده مهندسی صنایع
- دانشکده مهندسی عمران
- دانشکده مهندسی کامپیوتر
- دانشکده مهندسی مکانیک
- دانشکده مهندسی و علم مواد
- دانشکده مهندسی هوافضا
- دانشکده مهندسی ژئودزی و ژئوماتیک
- گروه دروس عمومی
- مدرسه ی کسب و کار دانشگاه صنعتی خوجه نصیرالدین طوسی(KBS)
جایگاه دانشگاه در صنعت
دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی توانسته با عقد قراردادهای متعددی با صنایع گوناگون کشور نقش بسزایی در حل مکلات صنایع کشور داشته باشد، ضمن اینکه بدین ترتیب فرصتهای شغلی خوبی برای دانشجویان و فارغالتحصیلان خود ایجاد کند.
همچنین دانشگاه توانسته با اجرای چندین دوره بینالمللی مشترک در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری با برخی دانشگاهها در کشورهای فرانسه، هلند، آلمان و روسیه رابطه نزدیکی برقرار نماید. ضمن اینکه این دانشگاه در دوره کارشناسی هوافضا چند سالی است فعالیت مشترکی با دانشگاه ماتی روسیه آغاز کرده است.
جایگاه علمی دانشگاه
همانطور که گفته شد، خواجه نصیر همواره یکی از اولین انتخابها برای نفرات برتر کنکور چه در کارشناسی، جه در ارشد و دکتری بحساب میآید.
این دانشگاه در ربتهبندی نشریه تایمز در سال ۲۰۱۶ توانست در رتبه ۶۰۰ تا ۸۰۰ دانشگاههای برتر جهان قرار بگیرد، ضمن اینکه رتبه داخلی این دانشگاه در کشور ۷ شد.
همچنین در ربتهبندی شال ۲۰۱۸ توانست ربته ۵ را در بین دانشگاههای برتر کشور و رتبه ۱۷۳ آسیا را کسب کند و این یعنی بالاتر از دانشگاهی همچون دانشگاه صنعتی شریف که افتخار بزرگی برای دانشجویان و اساتید این دانشگاه بحساب میرفت.
دانشآموختگان معروف
- مصطفی محمدنجار (وزیر کشور سابق)
- علی مطهری (نماینده چندین دوره مجلس)
- محمد علیآبادی (رئیس سابق سازمان تربیت بدنی)
- علی رضوانی بیدگلی (مولف و محقق برجسته حوزه مدیریت)
- فرزاد حسنی (مجری)
- شهید داریوش رضایی نژاد (پژوهشگر هستهای)
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است