دندانپزشکی یکی از رشتههای محبوب در بین داوطلبین کنکور تجربی است.
یک دندانپزشک به تشخیص و درمان بیماریهای دهان و دندان میپردازد.
این رشته یک علم تخصصی بحساب میآید که به سلامت دهان و دندان بعنوان عضو مهمی در سلامت جسمی، روحی و همچنین یکی از عوامل زیبایی ظاهری نگاه میکند. شهر تهران درحالی بیشترین ظرفیت پذیرش دندانپزشکی در کنکور را دارد که این تعداد برای سال ۹۶ درمجموع دانشگاههای این شهر به ۱۱۰ نفر در دانشگاههای دولتی رسید.
برای قبولی در رشته دندانپزشکی نیاز به رتبه خوبی در کنکور تجربی دارید؛ بهنحوی که میتوان گفت رتبه زیر ۲۵۰۰ برای انتخاب رشته ضروری است.
دروس
جالب است بدانید این رشته شامل دو دوره مجزای ۲ و ۴ ساله است.
در دوره دو ساله که ابتدای ورود به رشته است، دانشجویان واحدهای علوم پایه همانند آناتومی، بیوشیمی، فیزیولوژی، بافتشناسی، میکروبشناسی، ژنتیک و ایمنیشناسی را پاس میکنند.
بعد از گذراندن این دوره ۲ ساله، دانشجویان وارد دوره تخصصی میشوند و باید دورس تخصصی زیر را بگذرانند:
- آسیبشناسی فک و دهان
- ارتودنسی
- اندودنتیکس
- پروتزهای ثابت و اکلوژن
- پروتزهای متحرک و فک و صورت
- پریودنتولوژی
- ترمیمی و مواد دندانی
- بیماریهای دهان و دندان
- جراحی دهان و فک و صورت
- دندانپزشکی کودکان
- رادیولوژی دهان و فک و صورت
- دندانپزشکی مجتمعی
- بیماریهای روانی
- بیماریهای درونی
- فارماکولوژی
- بهداشت دهان و تغذیه
- دندانپزشکی پیشگیری مواد دندانی و پایاننامه (رساله)
بازار کار و آینده شغلی
درحال حاضر نزدیک به ۱۳ هزار دندانپزشک در کشور وجود دارند و هر ساله ۱۸ دانشکده دندانپزشکی در سراسر کشور به ترتیب پذیرفتهشدگان این رشته میپردازند.
مطمئناً همانند خیلی از رشتههای دیگر که سالها قبل موقعیت شغلی بیشتری برای فارغالتحصیلان خود ایجاد میکردند، دندانپزشکی هم وضعیت خیلی بهتری داشت.
اما امروزه بدلیل پیشرفت بهداشت در سطح جامعه و همچنین رشد تعداد دندانپزشکان نسبت به جمعیت وضعیت برای فعالیت در این رشته تا حدودی محدودتر شده است.
البته این شرایط بیشتر در شهرهای بزرگ سخت اما از نظر درآمد بسیار مطلوب است، وضعیت در شهرهای محروم همچنان همانند سابق است و نیاز به دندانپزشک در این شهرها احساس میشود.
تواناییهای موردنیاز
علاوهبر مهارت در دروس پایه و تخصصی، دانشجویا و فارغالتحصیلان دندانپزشکی میبایست در زبان انگلیسی نیز مهارت کافی داشته باشند.
همچنین دقت بالا و داشتن دستان هنرمند و با مهارت کافی از دیرگر لازمههای تبدیل شدن به یک دندانپزشک چیرهدست است.
درآمد
هر دندانپزشکی که دارای مدرک فوق تخصصی جراحی فک و صورت داشته باشد، درآمد ۱ تا ۲ میلیارد در سال را تجربه خواهد کرد؛ به همین دلیل این رشته یکی از مشاغل پردرآمد را برای فارغالتحصیلان خود رقم خواهد زد.
البته توجه داشته باشید همه دندانپزشکان به چنین درآمدی نخواهند رسید اما به نسبت فارغالتحصیلان خیلی از رشتهها میزان درآمد مطلوبتری را تجربه خواهند کرد.
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است