مدیریت پروسهای است که شامل مواردی همچون فرماندهی، برنامهریزی، هدایت و نظارت بر فعالیتهای اعضای یک مجموعه میشود.
تا کنون هر موفقیتی که برای بشر رقم خورده، بدون داشتن مدیریت لازم حاصل نشده است. امروزه علم مدیریت بسیار مورد توجه قرار گرفته و در بیشتر کشورها به جهت پیشرفت در کسب و کار و کنترل مجموعه نیاز به مدیر قدرتمند و تمام عیار است.
جالب است بدانید برخی مدیریت را هنر و عده دیگیری آن را علم میدانند.
مهارتها و تواناییهای لازم
دانشجویان و داوطلبین رشته مدیریت باید دارای ذهنی خلاق و توانایی تصمیمگیری خوبی داشته باشند. ضمن اینکه داشتن روحیه و اعتماد بهنفس بالا، توانایی رهبری، توان تجزیه و تحلیل مسائل، روابط اجتماعی مناسب و فن بیان خوب از دیگر مواردی است که یک فرد را به یک مدیر موفق تبدیل میکنند.
دانشجویان مدیریت بخصوص گرایش بازرگانی و صنعتی علاوهبر دروسی ریاضی، زبان انگلیسی و ادبیات فارسی باید به مسائل اقتصادی و تجاری و بازار تسلط داشته باشند.
یکی از دروسی که دانشجویان مدیریت باید مهارت کافی در آن داشته باشند، درس آمار و احتمالات است.
همچنین دانشجویان گرایش جهانگردی باید به دروسی همانند تاریخ و جغرافیا علاقه داشته باشند، ضمن اینکه برخورداری از تسلط کافی در زبانهای انگلیسی و عربی از دیگر ویژگیهای موردنیاز برای داوطلبین این گرایش است.
نکته: رشته مدیریت ازجمله رشتههایی است که داوطلبین هر سه گروه آزمایشی علوم ریاضی، تجربی و انسانی میتوانند در آن به انتخاب رشته بپردازند.
گرایشها
رشته مدیریت یکی از پرشاخهترین علوم دانشگاهی در کشور است که در زیر به گرایشهای آن اشاره میکنیم و در مطلبی دیگر هر گرایش را بصورت اختصاصی مورد بررسی قرار میدهیم.
- بازرگانی
- صنعتی
- دولتی
- سازمانی
- بازاریابی
- گردشگری
- بیمه
- بیمه اکو
- استراتژیک
- بانکداری
- امور گمرکی
- فناوری اطلاعات
- تکنولوژی
- مالی
- کسب و کار
- اجرایی
- کار آفرینی
- منابع انسانی
موقعیت شغلی
هرکدام از دانشجویانی که در گرایشهای مختلف این رشته فارغالتحصیل میشوند، نباید این تفکر را داشته باشند که پس از اتمام تحصیل میتوانند بر مسند مدیریت یک شرکت یا مجموعه بنشینند.
چیزی که مشخص است، نیاز هر دانشجوی فارغالتحصیل به کسب تجربه در محیط پیرامونی و قبل از ورود به ردههای بالاتر است.
در مورد موقعیتهای شغلی میتوان گفت بنا به تقسیمبندی بسیار دقیقی که درمورد رشته مدیریت شکل گرفته، هرکدام از فارغالتحصیلان میتوانند در مجموعه تحصیلی خود به کار مشغول شوند؛ برای مثال فارغاتحصیلان بیمه میتوانند به مراکز دولتی و شرکتهای بیمه برای استخدام مراجعه کنندو اصولاً امکان استخدام بعنوان کارشناس برای این دسته از افراد فراهم خواهد شد.
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است