مهندسی رباتیک زیرمجموعه مجموعه رشتههایی است که با توجه به اینکه صنعت رباتیک یک صنعت نو ظهور در عصر جدید است، به یکی از محبوبترین رشتههای دانشگاهی تبدیل گردیده است. با پیشرفت علم و تکنولوژی استفاده از رباتها و اتوماسیون در همهی قسمتهای مختلف جامعه بخصوص در بخش صنایع مختلف و کارخانهها قابل مشاهده است. چون رباتها بازده بهتر و همچنین زمان عملکرد بهینهتری دارند.
رباتهای امروزی نسبت به رباتهای نسلهای گذشته خود بسیار پیشرفتهتر و به روزتر هستند و بازدهی آنها افزایش قابل توجهی پیدا کرده است؛ بطوریکه میتوان در برخی کارها آنها را جایگزین مناسبی برای نیروی انسانی در نظر گرفت.
یکی از اهداف اصلی این رشته نوآوری و تحقق پیشرفت در علم است. طبق تعریف میتوان به شخصی مهندس رباتیک لقب داد که جوابگوی نیاز صنعت در تحقیق و توسعه، طراحی، تولید، نگهداری و تعمیرات رباتها است.
اگر بخواهیم به نمونه رباتهایی که هم اکنون مورد استفاده قرار میگیرند اشاره کنیم، باید به بازوهای رباتیکی که بدون وقفه و بازدهی بالا محصولات را از نقطهای به نقطهی دیگر جابهجا میکنند، رباتهای رنگرز، رباتهای بستهبندی، رباتهای چاپگر، رباتهای کنترل کیفیت، رباتها سوراخکار، رباتهای کنترل دما، رباتهای هشدار دهندهی نشت گاز ، رباتهای غربال ، سانتریفوژهای خودکار، رباتهای جوشکار و … اشاره کرد.
رابطه با سایر رشته ها
می توان گفت مهندسی رباتیک برآمده از برق الکترونیک، کنترل، مکانیک طراحی جامدات و کامپیوتر گرایش نرمافزار است. ولی بطور کلی یک رشته مستقل از سایر رشتههای گفته شده است. در کشور ما نام این رشته در مقطع کارشانسی ارشد به مکاترونیک تغییر یافته است. برای طراحی یک ربات جدید لازم است که افراد در برنامهنویسی تنظیم الگوریتم، همچنین طراحی مدارهای الکترونیکی ومکانیزمهای گوناگون بسیار توانمند و ماهر باشند؛ همچنین در زمینه طراحی کامپیوتری مدار و طراحی سیستم آیرودینامیکی و سایر اجزا، باید فعالیتها در سطح بالایی قرار بگیرند.
توانایی و استعداد های مورد نیاز
- علاقهمندی و تسلط در حوزههای مکانیک، الکترونیک و کامپیوتر
- خلاقیت و نوآوری
- قدرت بالای تجزیه و تحلیل اطلاعات پیچیده و گسترده
- توانایی در حل مسائل گوناگون و مشکلات
- روابط عمومی بالا برای برقراری ارتباط مناسب با کارفرماها، همکاران و مشتریان
- شناسایی نیازهای مشتریان و پیشبینی کاربردهای آینده روباتها در طراحی و ساخت آنها
- دقت بالا و جزئی نگری در مسائل مختلف
- به روز بودن اطلاعات در رشتههای کاربردی
نرم افزارها
- Robot Works
- Webots
- Microsoft Robotics
- Catia
- Solid works
- Ansys
- Cosmos
- ADAMS
- Matlab
- wincc
- bascom
- Pic Basic
- Lab view
- Orcad
- Proteus
حقوق و درآمد
حقوق و درآمد مهندس رباتیک با توجه به شرایط کاری متغیر است. داشتن تجربه و تحصیلات مرتبط، تخصص و مهارت و آشنایی با سیستمها و نرمافزارهای کامیپوتری در استخدام مهندس رباتیک و تعیین میزان حقوق او نقش مهمی را دارد. متوسط درآمد سالیانه مهندس رباتیک در آمریکا حدود ۸۵ هزار دلار و در انگلیس حدود ۷۰ هزار دلار است.
جهت ارسال رزومه و انجام پروژه های متنوع از اینجا اقدام کنید.
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است