مهندس کشاورزی فعالیتهای مختلفی را انجام میدهد.
به توسعه استفاده از ماشین آلات کشاورزی و پیاده سازی فرآیندهای صحیح و علمی کشاورزی، باغبانی و جنگلداری میپردازد.
مهندس کشاورزی دارای دانش و مهارت کافی برایبه کار بردن در صنایع مختلف کشاورزی و یا بخش بازرگانی و تجارت محصولات کشاورزی است.
در واقع مهندسی کشاورزی مجموعهای از کاربرد سایر علوم مهندسی در مدیریت، برنامهریزی، نوآوری، طراحی، ساخت در رشتههای علوم کشاورزی است.
مهندسی کشاورزی برای کسانی که طبیعت دوست هستند و به آن عشق میورزند و نسبت به گیاهان، خاک و هر چیزی که راجعبه کشاورزی است، لذت میبرند بسیار مناسب است.
مهندس کشاورزی کمک میکند تا کشاورزی هرچه بیشتر با ثبات، امن و سازگار با محیط زیست شود.
مهندس کشاورزی روشها و فناوریهای مختلف را به منظور افزایش محصول، بهبود استفاده از زمین و مراقبت از مواد اولیه مانند بذر، کود، آب، آفت کش ها و سوخت مورد بررسی قرار میدهد.
مهندس کشاورزی راه حلهای مناسب بهمنظور حفظ امنیت و سلامت کشاورزان، جانوران محیطی و محصولات تولید شده کشاورزی ارائه میدهد.
کشور ایران با وجود حدود ۳۷ میلیون هکتار اراضی دارای قابلیت کشت محصولات کشاورزی،حدود ۱۸ تا ۱۰۰ میلیارد متر مکعب منابع آبی قابل استفاده و متنوع بودن آب و هوا در اقلیمهای گوناگون، پتانسیل بسیار خوبی در بخش کشاورزی دارد.
بدین منظور برای توسعه پرسرعت و با کارایی بالا در این بخش باید کشاورزی ما از شیوه سنتی به شیوه مکانیزه تغییر شکل پیدا کند. بدین منظور گرایشهایی که در ادامه خدمت شما ارائه می گردد بسیار حائز اهمیت هستند.
گرایشها
آب
مقصود این گرایش استفاده از آب در کشاورزی است.
بدین صورت یک مهندس آب باید با آب و ویژگیها، طریقه بدست آوردن و طریقه انتقال به محل مصرف و طریقه مصرف آن آشنایی داشته باشد و برای مسلط بودن به موارد فوق لازم است که از علوم دیگری همچون زمینشناسی، هواشناسی، خاکشناسی، گیاهشناسی، طراحی و ساخت تأسیسات آبی و مکانیزم مصرف آب توسط خاک مطلع گردند.
به عبارت دیگر این گرایش ، علم آب و خاک است و مهندسین درباره نحوه رساندن آب تا مزرعه توسط لولههای انتقال آب و شبکههای توزیع آب در زمین کشاورزی، تأمین نیاز محصولات کشاورزی با روشهای مختلف آبیاری، خارج ساختن آبهای اضافی ازاطراف ریشه به منظور تنفس ریشه گیاه توسط شبکههای زهکشی و احداث سدهای انحرافی و خاکی برای آبیاری کشاورزی تعلیم میبینند.
اقتصاد کشاورزی
مهندسی اقتصاد کشاورزی، قوانین کلان اقتصاد را در بخش کشاورزی پیاده میکند تا بتوان از امکانات و منابع موجود بیشترین استفاده را کرد و بالاترین سود را برد.
به بیان دیگر در این علم مسائل اقتصادی در بخش کشاورزی اعمال میشود تا با استفاده از منابع موجود مانند زمین، آب، کود، بذر، نیروی انسانی و سرمایه حداکثر محصول و سود حاصل گردد.
این گرایش تلاش میکند از سمتی فعالیت کشاورزان و مدیران واحدهای کشاورزی را بهینه سازی کند و از سمتی دیگر در بهبود برنامهریزی سیاستمداران و مدیران دولتی در بخش کشاورزی نقش موثر داشته باشد.
ماشینهای کشاورزی
محاسبه ماشینهای مورد نیاز برای یک زمین کشاورزی و نگهداری و رسیدگی به تعمیرات این ماشین هاو برنامهریزی برای زمان و نحوه کار ماشینهای مورد نظر به وسیله مهندسین کشاورزی این گرایش انجام میگیرد.
به بیان دیگر مهندسی ماشینهای کشاورزی، کاربرد عملی مهندسی مکانیک در کشاورزی است و هدف آن تربیت مهندسینی است که توانایی در زمینههای کاربرد، نگهداری، تعمیر ماشینهای کشاورزی، برنامهریزی منطقهای، مکانیزاسیون کشاورزی و ارزیابی پروژههای عملیاتی را داشته باشند.
مهارت های موردنیاز
- توانایی در تجزیه و تحلیل مسائل
- خلاقیت و نوآوری
- توانایی عملی در زمینه های علمی، فنی ،ریاضی و IT
- مهارت در برنامه ریزی مدیریتی
- مهارت در مدیریت کار گروهی “team work”
- روابط عمومی بالا با طیف های گوناگون از قبیل کشاورز،تاجر و …
حقوق و در آمد
حقوق و درآمد مهندسی کشاورزی وابسته به عوامل گوناگونی همچون تجربه کاری، نوع کار، دولتی یا خصوصی بودن شرکت طرف مقابل، شهر و محل فعالیت، بازه زمانی فعالیت، میزان زمین کشاورزی و… متفاوت است.
متوسط درآمد سالیانه مهندسی کشاورزی در آمریکا حدود ۷۵ هزار دلار و در استرالیا حدود ۸۹ هزار دلار است.
متوسط درآمد ماهانه یک مهندس کشاورزی در ایران حدود بین ۲/۵ میلیون الی ۶ میلیون بسته به تجربه مهندس متغیر است.
بطور کلی رشته مهندسی کشاورزی برای آینده بشر بسیار حیاتی است؛ بطوریکه میتوان گفت این رشته نقش حیاتی در پیشرفت بشر و رفع مشکل گرسنگی در کل جهان می باشد و از این منظر بسیار حائز اهمیت می باشد.
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است